Απευθυνθήκαμε στην ειδική σύμβουλο, σε θέματα ψυχικής υγείας, Ξένια Μαστροκάλου για να μας δώσει tips εμψύχωσης και ενθάρρυνσης. Πρόκειται για απλές αλλά σημαντικές συμβουλές, γι’ αυτές τις ημέρες που έχουμε περισσότερο χρόνο στην διάθεση μας και έχει αλλάξει πολύ το πρόγραμμα μας.


Ας ξεκινήσουμε...

1)Πρώτα απ’ όλα μη χάνετε το κίνητρο σας!

Είναι μια μοναδική ευκαιρία για ανανέωση. Θα βοηθήσει να έχετε ένα σταθερό ημερήσιο  πρόγραμμα, να παρακολουθήσετε online επιμορφωτικά σεμινάρια και να πειραματιστείτε με τις καινούριες τάσεις που επικρατούν στο χώρο της κομμωτικής. Σημειώστε νέες πρακτικές που θέλετε να δοκιμάσετε με την επιστροφή σας στην εργασία.

2)Κρατήστε επαφή με την ομάδα σας.

Μπορεί να μην υπάρχει αυτή την στιγμή ο φυσικός χώρος για να βρεθούμε όλοι μαζί, αλλά υπάρχει ο διαδικτυακός. Μιλήστε για τις ανησυχίες, τα άγχη και τις αγωνίες σας, συζητείστε προτάσεις και νέες ιδέες για να επιστρέψετε ανανεωμένοι στον εργασιακό χώρο.

Ακόμα και μια καθιερωμένη online συνάντηση, μια φορά την εβδομάδα με τους εργαζόμενους και τους εργοδότες μιλώντας και για άλλα θέματα πέραν της εργασίας μόνο ωφέλιμη μπορεί να είναι, ίσως είναι και η ευκαιρία να γνωρίσουμε μια άλλη πλευρά των ανθρώπων  που  συνεργαζόμαστε.

3)Διατηρήστε σταθερό το πρόγραμμα του ύπνου, αλλά και της διατροφής σας.

Μην ξεχνάτε επίσης τα πολύτιμα οφέλη  της γυμναστικής. Προσπαθήστε να κρατήσετε όσο περισσότερες συνήθειες μπορείτε από την ζωή σας πριν το lockdown.

4)Προφυλάξτε τον εαυτό σας από την υπερβολική πληροφόρηση.

Επιλέξτε δύο τρία έγκυρα ειδησεογραφικά πρακτορεία και ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο μέσα στη μέρα σας χωρίς να ξεπεράσετε την μια ώρα ημερησίως για να ενημερωθείτε.

 Η δουλειά του κομμωτή δε σταματάει ποτέ!

Είναι η αφορμή για προσωπική αναζωογόνηση και αναδιοργάνωση. Ας πάρουμε το χρόνο που έχουμε στην διάθεση μας και ας τον αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Άλλωστε το χρωστάμε στον εαυτό μας!

 

Ξένια Μαστροκάλου

Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία

Επικοινωνία : 

Παπαρρηγοπούλου 20, Αγία Παρασκευή, 15343

+30 6987266281

https://www.instagram.com/psychotherapy.today/

https://www.xeniamastrokalou.com/