Η διεθνής έκθεση της Cosmoprofείναι μια μοναδική ημερομηνία, μια σημαντική ευκαιρία, ένα διεθνές σημείο συνάντησης! Ο κόσμος του κομμωτηρίου προσβλέπει σε αυτήν καθώς όχι μόνο καθορίζει τις τάσεις αλλά και τις τιμολογιακές πολιτικές που θα ακολουθήσουν σε έπιπλα και εξοπλισμό.

Και φέτος λοιπόν η έκθεση στην Μπολόνια της Ιταλίας:

-Άνοιξε από 21 έως 24 Μαρτίου:
-Σε ένα χώρο μεγαλύτερο από 200.000 τ.μ.
-Με 250.000 επισκέπτες από πάνω από 150 χώρες
-Με 3.000 εταιρίες-εκθέτες
-Με περισσότερους από 1.000
influencers, bloggers, δημοσιογράφους και διαφημιστές

Η έκθεση λειτουργεί για πάνω από 50 χρόνια, θεωρείται και είναι ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα στον χώρο της κόμμωσης και του ευρύτερου χώρου της ομορφιάς, αρωμάτων, καλλυντικών και συσκευασίας.

Στην
Commo επισκεπτόμαστε κάθε χρόνο την έκθεση, συνδυάζοντας ένα όμορφο, σύντομο ταξίδι μέχρι την Μπολόνια, με την υποχρεωτική παρουσία μας στο ετήσιο ραντεβού για ανασύνταξη με τους συνεργάτες μας. Στην Commo αντιπροσωπεύουμε στην Ελλάδα τις τρεις μεγάλες ιταλικές εταιρίες επίπλου και εξοπλισμού κομμωτηρίου, την GammaandBross, Vezzosi, Vismaraκαι μία εξαιρετικής ποιότητας ισπανική την Mirplay
 
  


Οι τάσεις

Τα νέα προϊόντα και μοντέλα, τα νέα στυλ και σχεδόν όλες οι παρουσιάσεις στην
Cosmoprof περιστρέφονταν γύρω από ένα άξονα και μπορούν ίσως να συνοψιστούν σε ένα ερώτημα: Τι είναι το σύγχρονο κομμωτήριο;

Πάντα παρούσα η αναζήτηση του καινούριου όσο και του κλασικού και διαχρονικού, οι δυνατές πολυεθνικές που συμμετείχαν παρουσίασαν εντυπωσιακά προϊοντικά μοντέλα, ενώ και τα εθνικά περίπτερα κάθε χώρας συμμετείχαν σε ένα γεγονός με χιλιάδες ευκαιρίες για επαφές, δημόσιες σχέσεις, και συζητήσεις για προβληματισμό.

Η μεγάλη Ιταλική εταιρία Gamma and Bross παρουσίασε την κορυφαία σειρά QL που περιλαμβάνει ένα επιτοίχιο στρογγυλό καθρέπτη πολυτελείας και την κονσόλα του. Το σετ είναι ένα κόσμημα για το κομμωτήριο, ο καθρέπτης έρχεται με δυνατό σταθερό φωτισμό led και όμορφο γυαλιστερό περίγραμμα σε χρυσό, μαύρο ή χρώμα χρωμίου. Η επένδυση της κονσόλας έχει υφή δερματίνης ώστε να συνδυάζεται τόσο στην όψη όσο και στην επαφή με το κάθισμα του επισκέπτη.

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε και ο νέος ατμοποιητής της Gamma and Bross, πρόκειται για ένα μοναδικό μηχάνημα παραγωγής ατμού, τροχήλατο και βολικό, τοποθετείται δίπλα στον λουτήρα και μέσω ενός καλωδίου-σωλήνα στέλνει τον ατμό μέσα στη φορμάικα. Ο ατμοποιητής συνοδεύεται και από μια κουκούλα που «αγκαλιάζει» από ψηλά τον λουτήρα δημιουργώντας ένα μοναδικό, απομονωμένο περιβάλλον σάουνας. Το σετ ολοκληρώνεται με προσθήκη από σταγόνες με αιθέριο έλαιο, δημιουργόντας μια εκπληκτική συνολική εμπειρία που δύσκολα περιγράφεται… 

Ο ατμοποιητής χρησιμοποιείται και για θεραπευτικό μασάζ, ήδη κυκλοφορεί και βέβαια μπορείτε να τον παραγγείλετε στην Commo!

Η ισπανική εταιρία Mirplay παρουσίασε νέα μοντέλα από λουτήρες με ακόμα πιο φαρδιές και βολικές πορσελάνες, με ηλεκτρικό υποπόδιο για τον πελάτη αλλά και τη δυνατότητα ο λουτήρας να γίνεται κρεβάτι. Στόχος βέβαια η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ευχαρίστηση του επισκέπτη, η απόλαυση της εμπειρίας και η δημιουργία κάποιων μοναδικών στιγμών και λεπτών χαλάρωσης και ευχαρίστησης.

  

Ο Ιταλικός οίκος του Vezzosi παρουσίασε δύο πανέμορφες σειρές από καθρέπτες  εγκαινιάζοντας τη συνεργασία του με δύο νέους σχεδιαστές. Εμείς ξεχωρίσαμε κάποια νέα μοντέλα με την χαρακτηριστική φινέτσα Vezzosi μεν, αλλά διαφοροποιημένη στα σημεία, με δυναμικό φωτιστικό περίγραμμα και γοητευτικό ροζ χρυσό χρώμα βάσεων.

Εντυπωσιακοί ήταν και οι λουτήρες του 
Vezzosi, με τα νέα μοντέλα να:
1-Μετατρέπονται σε κρεβάτι
2-Έχουν ηχείο και υποδοχή για ακουστικά, ώστε να ακούς μουσική, είτε αφηγήσεις και κείμενα, σε στυλ υπνοθεραπείας
3-Έχουν δοχείο με σταγόνες στο λουτήρα για μια μοναδική εμπειρία 
spa
4-Έχουν τάμπλετ για τα προγράμματα και τις πολλές ρυθμίσεις και επιλογές


Ο Ιταλικός οίκος της
Vismara που εξειδικεύεται σε έπιπλά και εξοπλισμό για χώρους spa και αισθητικής, φέτος παρουσίασε νέα ηλεκτρικά κρεβάτια για μασάζ. Είδαμε μοναδικά μοντέλα, με συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά και εργονομικές λεπτομέρειες αντιλαμβάνοντας την μεγάλη πείρα και γνώση της εταιρίας για τις ανάγκες ενός κέντρου αισθητικής.

Η Vismara έχει την Ιταλική σχεδιαστική γραμμή, έχει χρόνια εμπειρίας και πλέον την ανάλογη φήμη, έτσι για το λόγο αυτό στο περίπτερό της γνωρίσαμε πολλούς επαγγελματίες αισθητικούς και πλαστικούς, κάποιους Ιταλούς αλλά και Έλληνες!  


Τι άλλο είδαμε στην Cosmoprof

Στην έκθεση περιηγηθήκαμε σε εκατοντάδες περίπτερα, είδαμε εντυπωσιακές, πίστες, χορογραφίες, κουρέματα, ρούχα, σχεδιαστές, εντυπωσιακά λέιζερ αλλά και πάνελς, με συζητήσεις.

Στον εξοπλιστικό χώρο είδαμε για άλλη μια φορά την τεχνογνωσία που πρέπει να συνδυάζεται με την εμφάνιση ενός μηχανήματος, νέα μοντέλα και λύσεις που αναβαθμίζουν την εμπειρία του πελάτη αλλά και την καθημερινότητα του ιδιοκτήτη.

Εταιρίες νέες και παλιές, συνεργάτες, πελάτες ξένους και Έλληνες, εταιρίες από το χώρο της διαφήμισης, της εξωτερικής σήμανσης, του σχεδιασμού. 

Σε αυτό το ταξίδι αναζήτησης, του ιδανικού έπιπλου και εξοπλισμού, στον ευρύτερο χώρο του σύγχρονου κομμωτηρίου, στο επίκεντρο της βιομηχανίας της μόδας… μείνετε μαζί μας!